Algemene fysiotherapie

Wat is algemene fysiotherapie?

Bij algemene fysiotherapie helpt de algemene fysiotherapeut op deskundig gebied van bewegen. Zij helpen mensen die in het alledaagse leven minder goed kunnen functioneren. Een algemene fysiotherapeut helpt tevens ook met het verminderen van de bewegingsbeperkingen die het gevolg kunnen zijn van een ziekte of aandoening, dus niet alleen op het genezen van aandoeningen en ziekten. Eigenlijk kun je over het algemeen zeggen dat een algemeen fysiotherapeut mensen wilt helpen door de kwaliteit van bewegen en leven probeert te verbeteren. Daarnaast proberen ze ook het arbeidsverzuim terug te dringen.

Bij welke klachten helpt algemene fysiotherapie?

De algemene fysiotherapeut kan je helpen met klachten die zeer uiteenlopend kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan pijn, ademhalingsproblemen, krachtsvermindering, zwellingen en beperkingen in de beweging. Deze aandoeningen kunnen ontstaat door (zware) werkzaamheden of door het sporten. Maar niet te vergeten dat het ook kan komen door aandoeningen en ziekten zoals reuma en artrose.

Hoe werkt de behandeling van algemene fysiotherapie?

Eerst ga je samen kijken met een algemene fysiotherapeut naar jouw wensen, jouw lichamelijke situatie en (eventuele) mogelijkheden. Daarna gaat de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen. Door middel van verschillende oefeningen, adviezen en behandelingen wordt er geprobeerd om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Naast mensen helpen om zo meer bewegingsvrijheid te krijgen werkt de algemene fysiotherapeut ook steeds meer aan de preventieve gezondheidszorg om zo te voorkomen dat mensen (op latere leeftijd) belemmerd kunnen worden in het alledaagse bewegen.

Den Haag
Voorschoten

Locatie Den Haag

Klatteweg 109

2597KA Den Haag

T: 070-3549328

E: info@maxhealthcare.nl

Behoefte aan een goede sportfysiotherapeut?